Limba română
lebada4
2024-04-19 00:31:54
Imagineazățivă un text scurt despre jocul fulgilor de nea.folosind cuvintele:alearga ,sar,se învârtesc,se rostogolesc,aluneca,se prind in hora in timp ce cad,țopăie, râd
Răspunsuri la întrebare
eme
2024-04-19 00:46:47

a sosit iarna ! afara ninge cu fulgi mari de catifea care se prind in hora in timp ce cad ! Copii , de toate varstele alearga  si sar de colo-colo. Cei mai mici topaie   , rad  si se rostogolesc  in zapada , cei mari de dau cu saniile pe derdelus , iar cateodata se invartesc  cu tot cu sanie ! Unii au renuntat la sanie si aluneca pe propriile haine! Iarna ne-a surprins ! cand s-a lasat intunericul , fulgii au inceput sa cada mult mai multi si mai mari , zapada se ajeza atat de repede incat nu ne mai vedeam urmele pe care le lasam in spate , Am ajuns acasa toti inghetati , cu obrajii rosii si infometati ! ( sper ca-ti place)

alexandragvl
2024-04-19 00:48:02

          Jocul fulgilor de nea este unul foarte minunat.Ei alearga pe ici,colo prin cerul cenusiu.Nu sar peste nimic.Se aseaza peste tot.Se invirtesc peste tot cerul.Se rostogolesc si aluneca peste case . Se prind in hora in timp ce cad lin.Topaie veseli peste capaci,case.Rid in zborul lung pe care il parcurg.Acesta e Dansul fulgilor de nea.

Adăugați un răspuns